Nuolniemellä kasvaneilla ja lapsuuden kesät viettäneillä on yhteinen unelma: maisemoida kylän pellot ja reunojen metsälaitumet takaisin kulttuurimaisemaksi. Kesällä 2012 lampaat aloittivat Lehtomaan torpalta ja Kauralammin kyläpellolta. Välissä on paljon pusikoituvia peltoja ja paljon työtä. Etkö tulisi mukaan?
Lamposia

Lamponen on pieni lammas. Lamposet ovat tulleet Kauralammille Kinansaaren eteläkärjestä, Lamboin taisi alunperin olla sukunimi. He muuttivat Kauralamille. Veljeksistä Jalmari jäi pitämään taloa ja Taavi ja Fabian muuttivat Pärttyliin Kinniin, ihan siihen Sakun ja Minnan naapuriin. Taavi tapasi Annan ja heille syntyi kolme lasta, taisi olla Aili, Tauno ja Aino. Jalmari muutti jostain syystä Tuojhikottiin ja Taavi perheineen Kauralammille. Lapsia tuli lisää: Taito, Tarmo, Aune, Katri, Lyyli ja Alpo. Katri meni naimisiin Tuomisen Lassin kansa ja muutit Hillosensalmelle, Ailista tuli Aholan Aili, Lyylistä Kukkolan Lyyli, molemmat Nuolnimelle ja Aunesta Turkin Aune Honkarantaan. Aino meni Tuovisen Ainoksi Otavaan. Tarmo ja Tauno muuttivat Kouvolaan. Taito veljeksistä kaatui sodassa ja lepää Kinansaaren pienellä hautausmaalla.

Kesäkuussa Taavin ja Annan lapset tapasivat toisiaan Turkin Veijon kutsumana Orilammella.

Annan ja Taavin tyttäret Aune ja Katri saapumassa Kinansaareen.

Olli ja Jaana saivat istuttaa katajan Annan ja Taavin haudalle. Ollioli vakuuttunut, että pilvenlaidalta he katselevat miten suuri hediän joukkonsa onkaan. Joku tahtoo varmisaa Ollin vakuuttelun...

Tarmon Sylvi nousemassa Mäntysaaren mäelle Alman saattelemana.

Todella nuori. Todella kaunis. Todennäköisesti hyvin viisas.Anitta nauraa, ajattelee varmasti edessä olevia vapaaherrattaren päiviä.

Paukkerin koko perhe kotijärvensä rantamaisemissa. Voikoskelle muuttaneita. Keskellä Kauralammin Tarja.

Tarja nuorimmaisemansa otteessa.


Taito.


Annelin Maiju.

Ota musta kuva.

Et varmaan ottanut. Mistä se muka tuli?

Lyylin Keijon Jarkon Joonas. Nuolniemen metsästysseuran miehiä.

Joonaksen äiti Suvi.

Ihana Sissi, laulajatar. Jarkon ja Suvin tytär.
Anu on serkuksista toiseksi nuorin. Tyttärensä Mette Misikangas Alpon lapsenlapsista nuorin.
Esa ja Helenan tytär palailemassa Mäntysaaresta


Esan lapsia
Olli on Paukkerin vanhin poika. Kauralammin Tarjan siis.

Marko on nuorin serkukssta.


Katrin perässä tulee Helena tyttärineen.

Voi itku, että Veijosta ei saanut kunnon kuvaa. Mutta hän heilui järjestelijänä - kuten heinämies. Viikki vielä juhlien jälkeenkin.

Tuovisen Olli sanoi, että Taavi ja Anna katsovat istutusta pilvenreunalta. 

Aika moni lähti retkelle Mäntysaareen.

Mummo ja Pappa on haudattu Mäntysaareen. Istutumme sinikatajan. Katri on käynyt hoitamassa ja kertoi sen kasvaneen hyvin.

Jarkko

Atte näyttää rajulta, mutta on lempeä kuin mikä.
Samana kesänä syntyneet serkukset Paula, Anitta ja Hilkka löysivät taas yhteiset leikit.Toiset saman vuoden serkukset Anna-Maija, Jaana ja Kaija.
Kukkolan Hilkan kalakaveri, Jarkon poka Joonas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti