Nuolniemellä kasvaneilla ja lapsuuden kesät viettäneillä on yhteinen unelma: maisemoida kylän pellot ja reunojen metsälaitumet takaisin kulttuurimaisemaksi. Kesällä 2012 lampaat aloittivat Lehtomaan torpalta ja Kauralammin kyläpellolta. Välissä on paljon pusikoituvia peltoja ja paljon työtä. Etkö tulisi mukaan?
perjantai 22. heinäkuuta 2016

Tottakai meillä on lammasjuhlat elokuussa

Ihan hirveän kiireistä on mukamas ollut. Kaiken maailman hyvinvointiyhteiskunnan pelastustehtäviä. Maailma muuttuu niin nopeasti, että tuntuu tämä blogger kovin hankalalta. Kaiken pitäisi tapahtua niin nappia painamalla. Ja tietysti herkkutatit ja pokemonit vie oman aikansa. On muuten näkynyt huomattavan vähän Kolppetäjäisen mutkilla. Pokemoneja.
 
Mutta tärkeimmät sitten. Lampaita oli talvella kovin vähän. Mutta juuri sopiva määrä. Kevään aika vähäiset karitsat syntyivät laitumelle. Ihan todella pienen pieninä. Niissä on se haaste, että eihän ne oikein osaa syödä laitumia. Nyt riittää melkein ihan lähipellot. Mutta kyllä ne oppii. Ne on kovin oppivaisia. Suurin osa sanoo kyllä edelleen turkulaisittain mää, mutta ihan kuin ne oppisi nuolniemeläisen mien. Tai edes eteläsavolaisen miän. Me opetetaan niitä Riikan ja Riinan kanssa joka päivä. Ne muutamat voi hyvin. Myös kyläkauppa voi hyvin. Joku eläin tosin kävi syömässä kanat. Meni vaan verkosta läpi ja pisti poskeensa heti toisena yönä, kun uskallettiin laskea ulos. Ei ole nyt oikein kananmunia. Ja kovin on Teemu surullinen. Ihan uudet kanat. Kun kettu vei edelliset.
Riikka teki lampaille kutsun lammasjuhliin ja vei sen laitumelle. Osaavat sitten tulla.


Veimme koko katraan Huttumäelle. Kyllä ne innoissaan syö. Mutta oli jo takaisin
meitä odottamassa, kun päästiin Riikan kanssa Kauralammin kautta Seppäkään.


Vietiin kutsu Pöngän mutkaan. Osaavat ihmiset tulla. Tästä vaan eteenpäin.
Tänä vuonna me juhlitaan perjantaina. Olkaa siis tarkkoja. Viime vuoden musiikin innoittamana päätimme myös nyt panostaa vähän laatuun. Saatte sitten nähdä. Tykkäätte varmasti. Sitten on tietysti näytelmä. Jani on pääosassa. Hän halusi. Mutta kaikille halukkaille ja suurelle osalle ei-halukkaita kirjoitan kyllä juuri sopivan roolin. Tietysti tarvitsemme myös laulajia yleisöön. Teemme lettuja. Ja kaalipataa. Emme tietenkään omista lampaista. Niitä on nyt niin vähän, että niitä ei syödä ikinä. Ne saavat syödä maisemia entisemmiksi. Kyläkauppakeskus on tietysti auki. Ja semmoista. Siis 12. elokuuta kello 19.00. Rennolla meiningillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti