Nuolniemellä kasvaneilla ja lapsuuden kesät viettäneillä on yhteinen unelma: maisemoida kylän pellot ja reunojen metsälaitumet takaisin kulttuurimaisemaksi. Kesällä 2012 lampaat aloittivat Lehtomaan torpalta ja Kauralammin kyläpellolta. Välissä on paljon pusikoituvia peltoja ja paljon työtä. Etkö tulisi mukaan?
maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kesäkiireitä


Riina ja hänen Vinkansa. Vinka on ollut jo kohta kuukauden Nuolniemellä. Odotan kovasti, että Riina ratsastaa sillä kouluun. Tuosta on aika lailla suora reitti Mäntyharjulle, hevosta varmasti inspiroivien metsien läpi.
 
Vinka iso. Ja komea. Riina ratsastaa sillä pitkin kyläteitä ja metsiä. Herrat kyläläiset suunnittelevat omia ratsastus-kokemuksiaan. He osaavat kyllä. Katselevat John Waynestä mallia ja opettelevat jo repliikkejä.
Herra Nikke vaimoineen näyttää todelliselta farmariparilta. He syöttävät kyläraitilla lampaita ja suunnittelevat Laurinpäivä- varustustaan. Ehkä hieman laidunalustalle sopivammat kengät. Olen melko varma, että Nikestä tulee kerintämestari.
Kylän vähän joka miehen kateuden kohde on Jampan Massikka. Nyt se on saanut peräänsä lootan ensimmäistä kertaa. Kaikki tarvittavat kilistimet tuntuu löytyvän. Ja kuljettajia kilvan aina kun Jamppa on työpuuhissa Helsingissä.

Laitumelle syntyi pikkukaritsa. Ainut laatuaan. Uuhi hylkäsi sen saman tien. Karitsan onneksi. Mimmi nappasi sen kainaloonsa. Hän on tehnyt lampaita huonommistakin. Nyt se asuu Mikkolan eteisessä ja saa todellakin huomiota.
Minä kokosin Teemun ja Mimmin kanssa kanalan ja tein siihen oikean pärekaton. Laskettiin kanat vapauteen pitkin pihoja. Vähän ovat käyneet tiellä ja lampaita katsomassa, mutta näyttävät palaavan aina takaisin. Níille on ajateltu järjestää onnellinen loppukesä. Sitten ne saavatkin tehdä tilaa iittiläiselle maatiaiskannalle. Joka ehkä kuoriutuu pian. Varmistukset
kasvaa meidän kuistilla.

Neljä ankkaa. Ruskea, musta, riista ja valkoinen. Kasvavat hurjaa vauhtia. Pasi  kävi kaivamassa niille lammikon. Jos oikein tarkkaa katsoo, takana näkyy fasaani. Se on tullut lumikolta turvaan ankkojen luo. Näyttää toimivan.
Niin. Kesä on pitänyt heinien kanssa todellakin kiireisenä. Säät ovat määränneet tahdin. Paalaukset on tehty kahdessa osassa. Kanit ovat Mikkolassa ja niin ne vaan poikakanit edelleen poikivat. Lampaan kerinnät ovat vielä kesken. Sen verran kovaa hommaa, että kone taisi hajota. Poikakanit ne vaan tekee poikasia edelleen ja elelevät Mikkolassa.


Maalaisromantiikkaa. Teemu on vähän asetellut. Aikoo laittaa tuon polkupyörönkin vielä kuntoon.
Meidän kylän raitilla on todellakin romanttisia kohtauksia. Eikö vain?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti