Nuolniemellä kasvaneilla ja lapsuuden kesät viettäneillä on yhteinen unelma: maisemoida kylän pellot ja reunojen metsälaitumet takaisin kulttuurimaisemaksi. Kesällä 2012 lampaat aloittivat Lehtomaan torpalta ja Kauralammin kyläpellolta. Välissä on paljon pusikoituvia peltoja ja paljon työtä. Etkö tulisi mukaan?
keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Nuolniemi on eläimiin hurahtaneitten taivas

Muutosmuotoilijat Nuolniemessä, osa 2/5

Nuolniemen lampolassa ja ihan pian vehreillä laitumilla temmeltää satakunta suomenlammasta joista noin puolet on tämän kevään karitsoita. Teemun lampailla onkin erityisen tärkeä tehtävä Nuolniemellä, sillä laiduntamalla ne hoitavat ja pitävät yllä paikan perinnemaisemaa. Laumaa johtaa hurmaava ja rauhallinen Kirka-pässi.

Nämä kaksi pikkuruista karitsaa ovat orpoja, mutta sitäkin enemmän Teemun ja Mimmin lellittelemiä.

DSC_1774-r.JPG
Kuva Olga V

Veikeä parivaljakko nauttii eksklusiivista aamu- ja iltamaitoa sydänkuvioisesta pullosta tarjoiltuna – ja tarjoilijoitahan ei koskaan puutu!

DSC_1553.JPG
Kuva Olga V
DSC_1733.JPG
Kuva Olga V

Ja luonnollisesti kaverukset rakastavat takaisin – mitä uskollisimmin ja hellimmin.

mmDSC_4450b.jpg
Kuva Heli MG
DSC_1783.JPG
Kuva Olga V

Ja Teemun ja Mimmin kintereitä ei jätetä. Pikkuiset kipittävät Teemun ja Mimmin perässä minne he menevätkin.

mmDSC_4504.JPG
Kuva Heli MG
DSC_1820.JPG
Kuva Olga V
mmDSC_4465b.jpg
Kuva Heli MG
DSC_4528.JPG
Kuva Heli MG

Lampolan puhelias porukka toivottaa jokaisen pihaan tulijan lämpimästi tervetulleeksi kaikenkirjavalla määkinällaan, joka herättää hersyvän naurun Muutosmuotoilijan huulille. Äänensa saavat kuuluviin myös pienimmät.

Ja annas olla sitä puheensorinaa kun Mimmi astuu sisään kaura-astian kanssa!
(Video Jaana W)


Jokaisen lampaan määkinä on uniikki, kuuntele vaikka itse! (Video Saara G)


Muutosmuotoilijan avustuksella pienimmät pääsevät myös esittäytymään.

IMG_7889.JPG
Kuva Jaana W

Lampolan lämpimän tunnelman jakavat myös kanikaverukset, jotka pääsevät kesän tullen nekin ulos kaveeraamaan pihassa pistäytyvien kanssa.

mmDSC_4440.JPG
Kuva Heli MG

Nuolniemesta löytyy myös 20 kanaa ja ujo kukko.

20150416_111034.jpg
Kuva Saara G

Ne asuvat lampolan pohjoissiivessä lämpölampulla varustetussa sviitissä, josta johtavat rappuset tilavalle terassille. Terassilla ne nauttivat Teemun tarjoamia herkkuja ja maksavat täyshoidosta joka päivä munimalla mitä herkullisimpia munia. Ne ovat jotakin aivan muuta, kuin mitä marketista saa.

IMG_7785.JPG
Kuva Jaana W
mmDSC_4490.JPG
Kuva Heli MG
DSC_1817_.JPG
Kuva Olga V

Teemun viimeisin hanke on hautomakone ja suunnitelmissa on saada pihapiiriin tepastelemaan kesällä myös pikkuisia tipuja. Kesällä pihapiirin naapuriin on tulossa myös hevonen. Niitä löytyy kylältä enemmänkin ja Muutosmuotoilijat kävivät tervehtimässä kahta lähilaitumilla käyskentelevää kaverusta kevätiltaisella patikkaretkellään.

DSC_1833.JPG
Kuva Olga V

Ja voipa Nuolniemen maisemissa törmätä villieläimiinkin! Teemu kertoo, että karhu on erittäin harvinainen ohikulkija, mutta susien jälkiä on lähistöllä nähty talvisin. Oravat ovat ympärivuotisia tuttuja ja lintubongaritkaan eivät varmasti jää Nuolniemen vierailulla kylmäksi.

Seppälän Teemun tila on Nuolniemen sydän ja Muutosmuotoilijat uskovat, että jokainen siellä vieraillut palaa takuulla uudelleen paijaamaan lampaita, maistelemaan Teemun valmistamia herkkuja ja nauttimaan luonnosta ja perinnemaisemista.

- Anna, Saara, Olga, Jaana, Heli & Yodo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti