Nuolniemellä kasvaneilla ja lapsuuden kesät viettäneillä on yhteinen unelma: maisemoida kylän pellot ja reunojen metsälaitumet takaisin kulttuurimaisemaksi. Kesällä 2012 lampaat aloittivat Lehtomaan torpalta ja Kauralammin kyläpellolta. Välissä on paljon pusikoituvia peltoja ja paljon työtä. Etkö tulisi mukaan?
lauantai 24. toukokuuta 2014

Lampaan taljat saapuneet ja ensimmäiset lammaspainemenet tulevat pian

Aitat on laitettu kuntoon. Seppälä ja erityisesti Teemu odottelevat Turun suunnasta tulevia viittä ladyä kolmen päivän lammasfarmarivierailulle. Kermainen lohikeitto jo porisee ja Kauralammin Maijan kasvimaalta on käyty poimimassa kesän ensimmäiset parsat.

He tulivat. Sitten vaan suunnittelemaan lammasfarmin mielenkiintoisia töitä. Kuten esimerkiksi lannanluontia...


 
Viimevuotisten lampaiden taljat ovat saapuneet muokkauksesta Nuolniemen kyläkauppaan. Kallista puuhaa on muokkaus eikä jälkikään näytä ihan Ikean lammastaljoilta. Mutta ne ovat meidän rakkaudella kasvatettujen ja hyvissä valkoviinimarinadeissa syötyjen lampaiden taljoja. Kaupasta saa lunastaa niitä kuudenkympin muokkaushintaan. Emme uskalla tunnustaa, että vähän vielä kalliimmaksi se tuli :)
 

Kanojen sekaan on astunut silkkikukko Kaarle. Kaarle on hyvin kuninkaallinen, mutta vain hyvin vähän kiinnostunut kukon puuhista. Mutta heti kun kiinnostuu, alamme odotella poikasia. Siihen asti kananmunia kannattaa hakea kyläkaupasta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti