Nuolniemellä kasvaneilla ja lapsuuden kesät viettäneillä on yhteinen unelma: maisemoida kylän pellot ja reunojen metsälaitumet takaisin kulttuurimaisemaksi. Kesällä 2012 lampaat aloittivat Lehtomaan torpalta ja Kauralammin kyläpellolta. Välissä on paljon pusikoituvia peltoja ja paljon työtä. Etkö tulisi mukaan?
sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Lampaiden talvi

Lampaamme viettivät vallan mainion kesän. Ne suoriutuivat mainiosti maisemointitehtävästään sekä Kauralammilla että Lehtomaan torpalla ja pääsivät hyvään alkuun jo Seppälässäkin. Mutta ne eivät onnistuneet kesän aikana kasvaa kummoisiksikaan ja Orimattilassa teurastamolla käynnin jälkeen saimme kyllä aika niukasti lihaa. Mutta se taisi olla sitäkin parempaa. Syksyllä rakensimme vähän aitausta Seppälään ja melkein valmiiksi saimme myös katoksen. Ensimmäiset lumet ne ottivat vastaan pihalla.

Seppälän pihalla.
Lampaita jäi vain vähän talveksi. Kauralammille, Niemelään ja Seppälään. Kaikissa paikoissa niillä on hurjan hyvät oltavat. Veijo ja Teemu rakensivat lampolan Seppälään, muualla ne olivatkin jo melko valmiit. Eläinlääkäri kävi tarkistamassa ja totesi tilat, rehut ja heinät priimaksi. Yksikään lampaista ei tullut kesällä tiineeksi, vaikka pässi oli niiden kanssa aika pitkään. Olimme aika varmoja, että olisimme saaneet edes yhden joulukaritsan. Nytkään tilanne ei näytä kovin hyvältä - ehkä joku kuitenkin on. Perusjuttu nyt ensi kesäksi on se, että meillä olisi aika isoja lampaita syömässä reippaasti pusikoita. Haaveilemme kylän pellonpieliä. Mäkitalon Kari ja Sari lupasivat sen Seppälään rajoittuvan pellonpalan - maisemoinninkin kannalta se on ihan kaikkein parasta. Kylän heinät ja kaurat alkaa olla popsittu kaikkien laarien pohjilta. Kesällä odotetaan halukkaita heinätöihin!

Haluaisimme helposti siirrettävän aidan. Olemme keskustelleet siitä ja eri vaihtoehdoista kesästä asti. Olisiko ideoita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti