Nuolniemellä kasvaneilla ja lapsuuden kesät viettäneillä on yhteinen unelma: maisemoida kylän pellot ja reunojen metsälaitumet takaisin kulttuurimaisemaksi. Kesällä 2012 lampaat aloittivat Lehtomaan torpalta ja Kauralammin kyläpellolta. Välissä on paljon pusikoituvia peltoja ja paljon työtä. Etkö tulisi mukaan?
lauantai 24. elokuuta 2013

Jampasta Nuolniemen keritsijämestari - vaikea valinta kesti viikkoja

Isi on paras! Voittaja varikolla tietoisena omasta hyvästä suorituksestaan.
 
Kaikki valmiina. Salainen teipattiin aamulla Nuolniemen Lammastarhojen kuosiin. Olemme hirveän ylpeitä siitä ja ajoimme sen ihan keskelle juhlakenttää ihailtavaksi.Rohkea ensimmäinen keritsijä hyppäsi suoraan pyörän selästä kilpailualueelle, heitti käsilaukin aidan taakse ja ryhtyi hommiin. Suvi oli monien suosikki. Hän teki todellakin tarkkaat työtä ja lammas näytti nauttivan kerittävänä olostaan.
Jamppaa ei arveluttanut yhtään, vaikka hän(kin) tunnusti tarttuvansa ensimmäistä kertaa tehtäväänsä. Mutta kokeneelle rälläkän käyttäjälle työskentelyotteett olivat tuttuja - kuulemma. Kädessä tässä keritsin.Matti halusi keskittyä kilpailusuoritukseen ilman kuvaajan aiheuttamaa painetta. Kerinnän jälkeen hänestä ja myös aavistuksen avustaneesta Päkästä huokuu tyytyväisyys suoritukseen. Lampaan näkökulmasta lopputulos on häkellyttävän hyvä.

Neljäs ja viimeinen kilpailija oli Pauliina. Avuksi tuli nopeasti Tarja, joka terveydenhoitajan otteella hoiti ammttilaistyyliin. Uskomatonta, miten eri alojen kokemuksesta voi olla hyötyä! Ensi vuonna Tarja on todella vakasti otettava haastaja. Tyydyn vinkkaamaan Jampalle, että vaikka nyt neljä on keritty, on seitsemisen kymmentä vielä harjoittelua varten olemassa.


Vaikka lampaat nauttivat (mielestämme keritsemisestä) juoksivat ne vapauteen melkoisella innolla. Vaikkakin tulivat mukaan leivän syöntiin aika nopeasti.

Kannustustaja.

Iso Lammas syö pienestä kädestä.
Naapurukset Nuolniemeltä. 
Ihan hyvältä maistuu.
Risunpolttoa.
Ihan kohtuullisen hyvää keittoa. Laitetaanpa ohjeet tuonne lammasruokasivulle.

Kahvia lopuksi Lehtomaan torpan tilaisuutta varten rakennetun pihagrillin kupeelta.
Valmistauduimme keritsemiseen syömällä hieman keittoja. Lammaskaalia - ehdottomasti uusseelantilaisia serkkuja Viivoanissta. Sen verran olemme kiintyneet lampaisiimme, että tekisi mieli jättää kaikki talveksi. Tytöt jää tietysti kaikki. Uuhistakin kaikki äideiksi tulevat. Ja teemu valitsee koko ajan pässeistä talveksi jääviä. Aluksi oli vain tupapässi, nyt jo kaikki neljä ihan pikkuista ja tupapäseejä alkaa tulla päivä päivältä enemmän.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti