Nuolniemellä kasvaneilla ja lapsuuden kesät viettäneillä on yhteinen unelma: maisemoida kylän pellot ja reunojen metsälaitumet takaisin kulttuurimaisemaksi. Kesällä 2012 lampaat aloittivat Lehtomaan torpalta ja Kauralammin kyläpellolta. Välissä on paljon pusikoituvia peltoja ja paljon työtä. Etkö tulisi mukaan?
sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Vappu on varhaista lammasperheelle

Kovin nopeasti kotiutuneet löysivät syötävää.
Vappuna Niemelässä ja Kauralammilla olleet lampaan karitsoineen löysivät tiensä takaisin Lehtomaan torpalle. Aluksi näytti, että juuri mitään ei kasvanut pellolla, mutta hämmästyttävästi lampaat nykivät ruohoa ja tuntuivat syövän kuivan heinän lisäksi. Lampaita on yhteensä kahdeksan. Pässi lähtee ihan kohta pataan. Äitikaritsoista kaksi on tosi tuuheassa villassa, mutta annamme niiden vielä olla kesäkuun ensimmäiselle viikolle. Ettei tarvitse vilusta väristä pakkasessa. Silloin Pauliina aloittaa keritsijän uransa.

Lampaiden elämän tylsin hetki on luultavasti se, kun Osku käy opettamassa niille ruotsin epäsäännölkisiä verbejä. Joka päivä. Miusta pelkkä eteläsavon miän opettaminen oli viime vuonna haastavaa. Osku on kyllä rohkean päättäväinen. Pässikin oppii epäsäännölliset verbit, hän uskoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti