Nuolniemellä kasvaneilla ja lapsuuden kesät viettäneillä on yhteinen unelma: maisemoida kylän pellot ja reunojen metsälaitumet takaisin kulttuurimaisemaksi. Kesällä 2012 lampaat aloittivat Lehtomaan torpalta ja Kauralammin kyläpellolta. Välissä on paljon pusikoituvia peltoja ja paljon työtä. Etkö tulisi mukaan?
sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Kaksi uutta karitsaa syntyi Kauralammille

Lommi-äiti huolehtii Kommasta ja Kammuksesta loistavasti.
Ei se sittenkään ollut leipää, joka teki mummolan uuhen niin pulleaksi. Se oli kaksi karitsaa. Ne voivat erittäin hyvin, leikkivät ja yrittävät syödä porkkanan kuoria ja muuta katselevat kiinnstuneina ulkomaailmaa. Aika reippaita ollakseen alle kahden päivän ikäisiä. Toinen jo käväisi isän hoidossa viereissä karsinassa. Isä on muuten kasvanut valtavaksi pässiksi.  Saatte nähdä, kun päästetään vappunan heidät koko perhe ja vielä Sohvi, Bertta, Onni ja Kyllikki yhdessä laitumelle. Kaikki yhdessä, että miodostavat kunnon katraan. Ettei kettu tule ja syö. Vappuna suunnitellaan tulevaa kesää, rakennetaan aitaa, keritään ja sen sellaista. Älä vaan suunnittele mitään juhlintaa. Ainakaan muualla kuin Nuolniemellä.

On tästä lammasperheestä videokin. Isä näkyy vaan vähän kurkistamassa perhettään, Mutta siitä voi jo nähdä paljon.


Posted by PicasaMummo luki internetistä, että pitää antaa viherrehua lampaille.Tai että pärjää ne ilmankin, mutta tykkäävät siitä kyllä. Syksyllä ne saivat omenapuunlehtiä ja porkkanan naatteja muiden herkkujen rinnalla. Nyt ne ovat syöneet pääasiasiassa tulppaaneita. Mummo ja vaari laittavat ne kyllä vaaseihin, kun tuomme siskojen kanssa niitä. Mutta olen varma, että ne löytävät tiensä lampaiden eteen ennen kuin olemme ehtineet Nikin mäkeen.

Nämä tulppaanit ovat saaneet olla sisällä poikkeuksellisen pitkään.
Pääsiäisenä niitä taisi tulla niin paljon, että siavat odottaa. Mutta tästä
ne lähti rouva Lommin ja herra pässin ruokapöydälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti