Nuolniemellä kasvaneilla ja lapsuuden kesät viettäneillä on yhteinen unelma: maisemoida kylän pellot ja reunojen metsälaitumet takaisin kulttuurimaisemaksi. Kesällä 2012 lampaat aloittivat Lehtomaan torpalta ja Kauralammin kyläpellolta. Välissä on paljon pusikoituvia peltoja ja paljon työtä. Etkö tulisi mukaan?
keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kaksi ensimmäistä karitsaa

Pari viikkoa sitten Teemu soitti ja sanoi, että ei ne Bertta ja Sohvi Niemelässä ole raskaana. Pitää viedä mummolassa oleva pässi sinne vähän vierailulle. Mummo sanoi, että ei se ole tuo heilläkään oleva lammasrouva raskaana. Meillä ei ihan ole nämä vielä menneet loistavasti nämä karitsointiarviot. 143 päivää sitten on Sohvin täytynyt leikkiä pässiherran kanssa. Koska yhtenä aamuna Niemelän navetassa oli Sohvin ja Bertan lisäksi Onni ja Kyllikki.

Sohvin pullea vatsa osoittautui yllättäen kahdeki karitsaksi.

Onni lepää.

1 kommentti:

  1. Nyt on sitten Niemelässä jälleen koettu syntymän ihme! Tänään 9.4. pyöräytti Bertta-täti kaksi karitsaa. Nämä pienet saivat nimet Mikael A ja Louhi. Nyt toivotaan, että Bertta-täti selviytyy myös äidinroolista.
    Uusi lammasperhe asustaa nyt omassa karsinassaan, koska Sohvi selvästi närkästyi uusista karitsoista ja yritti puskea niitä. Iloista lammastelua kaikille! T. Anne

    VastaaPoista