Nuolniemellä kasvaneilla ja lapsuuden kesät viettäneillä on yhteinen unelma: maisemoida kylän pellot ja reunojen metsälaitumet takaisin kulttuurimaisemaksi. Kesällä 2012 lampaat aloittivat Lehtomaan torpalta ja Kauralammin kyläpellolta. Välissä on paljon pusikoituvia peltoja ja paljon työtä. Etkö tulisi mukaan?
lauantai 10. marraskuuta 2012

Nyt mie tiedän miksi me farmataan!

Tänään hirvijahdissa jutut kääntyivät kapinaan. Aika rajun kuuloisia juttuja, jotka liittyivät lapsuudessa kylillä asuneisiin ihmisiin ja Mouhun taisteluun maaliskuussa 1918. Kuuden viikon ajan tapahtumat täällä ovat olleet aika hurjia: Kuusankosken punakaarti ja Kotkan punakaarti olivat kylällä Kajaanin sissien tullessa hiihtäen Kinnin kautta Ukkovuorelle. Nuori Urho Kekkonen heidän mukanaan - aika urheana. Ukkovuorelta näki kylän yli esteettä Laurilaan asti. Kukkolan Keijo muistaa hyvin lapsuudessaan kuulemansa tarinat. Ja Juuso tietää niistä tietenkin kaiken. Voikosken ja Hillosensalmen jutuissa vilisee sukulaisia. 
Pakko meidän on farmata. Koska ehdottomasti aiomme elää Mouhun taistelut draamana uudestaan - luultavasti 2018, satavuotisjuhlan kunniaksi. Silloin on maiseman oltava kunnossa. Aluksi ajateltiin vuotta 2018 ja päivän näytelmää. Paitsi ehkä me Kukkolan Jarkon kanssa ei malteta odottaa niin kauaa. Ja jos ne silloin ovat joutuneeet olemaan tosi toimissa kuusi viikkoa niin kai me nyt kolme kuukautta voidaan leikkiä. Oikeasti: Mouhun taistelujen 100-vuotisjuhlaahan me tässä valmistellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti