Nuolniemellä kasvaneilla ja lapsuuden kesät viettäneillä on yhteinen unelma: maisemoida kylän pellot ja reunojen metsälaitumet takaisin kulttuurimaisemaksi. Kesällä 2012 lampaat aloittivat Lehtomaan torpalta ja Kauralammin kyläpellolta. Välissä on paljon pusikoituvia peltoja ja paljon työtä. Etkö tulisi mukaan?
lauantai 6. lokakuuta 2012

Minäkin ymmärsin lampaiden jaottelulogiikan

Fläppitaulu perheemme kodin seinällä tukemassa ymmärrystä.
Aluksi tuntui hiukan vaikeaselkoiselta tuo lammasten jakologiikka, pienen mietinnän ja parin puhelun jälkeen logiikka avautui ja sehän olikin aivan selkeä - kuinka en sitä heti ymmärtänyt? Jos haluat itsekin päästä perin juurin selville logiikasta, ota
- fläppipaperi,
- eri värisiä keltaisia lappuja
- istahda rauhassa lattialle.
Kolmesta lampaasta se lähtee, niistä yksi pataan, yksi tulevaisuudelle ja yksi kuluihin. Yksi siirtyy seuraavalle vuodelle ja se tekee karitsan, toivon mukaan, sekin on "sinun", sitten voit ostaa yhden uuden lampaan ja sinulla on taas kolme. Enempää en uskalla kirjoittaa ettei mene pieleen. Mutta logiikka oli ihan normaali-ihmisen ymmärrettävissä, joten minäkin eli Merja sen ymmärsin  :)

Kirjoittaja on elintarvikelan insinööri, laatuun, prosesseihin ja tehtaan tuotantoon perehtynyt Merja Liikanen. Hänen puolisonsa on tuotantotalouden diplomi-insinööri Sakari Luotonen. Molemmat ovat sisimmässään intohimoisia lammasfarmareita. Sitoutuminen tapahtuu aina heti. Vaikka logistinen pohdinta Naantalin merenrantaa katsellessa saattaa jatkua läpi kevään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti