Nuolniemellä kasvaneilla ja lapsuuden kesät viettäneillä on yhteinen unelma: maisemoida kylän pellot ja reunojen metsälaitumet takaisin kulttuurimaisemaksi. Kesällä 2012 lampaat aloittivat Lehtomaan torpalta ja Kauralammin kyläpellolta. Välissä on paljon pusikoituvia peltoja ja paljon työtä. Etkö tulisi mukaan?
lauantai 6. lokakuuta 2012

Lampaat lähtevät Nuolniemeltä - mikä minnekin

Tässä oli kuva pässistä Juuson autossa. Se oli tosi huono. Tässä lampaat juoksee päästäkseen ajelulle kylän läpi takapenkillä.
Tänään siirsimme lampaita. Olemme siirtojen kanssa jo aika hyviä. Jaana kutsuu lampaat lähelle. Olemme jo kaikki aika hyviä puhumaan lammasta. Veijo ottaa lampaan kiinni, nostaa sen aidan yli Juusolle, joka laittaa lampaan auton takapenkille. Ovi vaan kiinni ja seuraava taas. Juuso autoon mahtuu kerralla viisikin oikein hyvin. Tänään veimme vain kolme pässiä Kauralammille - pässit katsoivat jo tutuksi käynyttä kylätietä hyvin rauhallisina. Minusta tuntuu, että ne tykkäävät matkustella. Kaukaisilta tuntuvat ne kesäiset päivät, kun kävelytimme pässejä kanahäkissä kylätien päästä päähän. Ei oltu lainkaan niin ammattilaisia kuin nyt.
Päätimme Sakun ja Minnan kanssa eilen, että uusimme kaikki uuhet. Käytännössä se tarkoittaa, että vain seitsemän tyttökaritsaa lähtee tässä lähiaikoina Kinniin. Niiden seuraksi tulee nuo seitsemän uuhta suoraan Päiviltä. Vaihto tarkoittaa uuhien kannalta sitä, että ne päätyvät pataan Orimattilan teurastamon kautta. Ikävää vähän tietysti niiden kannalta.Siitä tulikin mieleen, että ylhäällä palkissa on ruokakokemuksia jo tältä syksyltä...
 
Laskin Juuson toiveiden mukaan kirjanpitoa excelissä. Se on nyt alustavasti alla: 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti