Nuolniemellä kasvaneilla ja lapsuuden kesät viettäneillä on yhteinen unelma: maisemoida kylän pellot ja reunojen metsälaitumet takaisin kulttuurimaisemaksi. Kesällä 2012 lampaat aloittivat Lehtomaan torpalta ja Kauralammin kyläpellolta. Välissä on paljon pusikoituvia peltoja ja paljon työtä. Etkö tulisi mukaan?
maanantai 24. syyskuuta 2012

Valon, tulen ja Verden venetsialaiset lammastarhalla

Kuusikymmentä sadetta pelkäämätöntä kyläläistä sai tulen syttymään. Yhden.
Lampaat söivät tehtävänsä mukaan lehdet ja pienet risut. Isot risut kokosimme seitsemäksi suureksi keoksi - ideana sytyttää ne venetsialaismeiningillä tule ja valon juhlaksi.

Valmistauduimme viidella lammaspadalla - emmelaittaneet niihin omiamme, vaan lampaidemme uusseelantilaisia serkkuja. Valmistauduimme hakemalla Liinaharjan tilalta Tammelasta ämpärillisen lapinlehmän maitoa - kriittisesti uhanalainen goottityttö se oli. Teimme maidosta muurinpohjalettuja. Merja paistoi. Todella ohuita.

Valmistautuminen kannatti. Tuli ja valo tulivat. Verden sijasta tuli vesi - taivaan täydeltä. Tuli reippaasti kyläläisiä ja hieno yöhön asti kestänyt tunnelma. Tuli kivoja kohtaamisia tyyliin "Mitä olet tehnyt viimeiset kolmekymmentä vuotta?" ja tuli muisteluja kuusivuotiaana lähetetyistä ja saaduista rakkauskirjeistä. Jimi oli laittanut niitä monille. Kyllä maisemointi on aika mainiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti