Nuolniemellä kasvaneilla ja lapsuuden kesät viettäneillä on yhteinen unelma: maisemoida kylän pellot ja reunojen metsälaitumet takaisin kulttuurimaisemaksi. Kesällä 2012 lampaat aloittivat Lehtomaan torpalta ja Kauralammin kyläpellolta. Välissä on paljon pusikoituvia peltoja ja paljon työtä. Etkö tulisi mukaan?
perjantai 28. syyskuuta 2012

Nyt paljastamme salaisuuden - miten Juusosta kasvoi lammasfarmari?

Olet varmasti ihmetellyt, miten Juusosta on kasvanut niin valtavan taitava lammasfarmari. Pikku T:n selitys alla olevassa edellisessä kirjoituksesa on ilman muuta syntymälahjana saadut lammasfarmausgeenit. Mutta Juusolla niitä ei ole. Juuso ei edes osaa laskea lampaissa - hän on rahoitusmies, kaupungissa kasvanut ja vankkumaon rahatalouden ja sopimusten kannattaja.

Eilen lammastarhan aidan vieressä suunnitellessamme Nuolniemen lammastarhan strategioita ja valmistautuessamme huomisiin tulevaisuusneuvotteluihin kinniläisten kanssa edes (isoon farmarikäteen piilotettu) oluttölkki ei auttanut häntä ymmärtämään minun lampailla laskemiani talousarvioita ja lampaissa tehtyjä sopimuksia.

Mutta taitava, Nuolniemen ja Kinansaaren asukkaiden geneettisestä muistita osaamisensa Kinansaaren rospuutossa ammentanut lammasfarmari hänestä tuli. Lue blogin lopussa oleva kasvukertomus, niin saatat löytää sisäisen lammasfarmarisi. Mekin löydettiin. Ja Juuson kanssa on hienoa farmata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti