Nuolniemellä kasvaneilla ja lapsuuden kesät viettäneillä on yhteinen unelma: maisemoida kylän pellot ja reunojen metsälaitumet takaisin kulttuurimaisemaksi. Kesällä 2012 lampaat aloittivat Lehtomaan torpalta ja Kauralammin kyläpellolta. Välissä on paljon pusikoituvia peltoja ja paljon työtä. Etkö tulisi mukaan?
tiistai 25. syyskuuta 2012

Kyllä kaupunkilaisestakin lammasfarmari tulee - ehkä

Saara leipoi lampaille Kanavansuulla seitsemän pellillistä leipää. Ensimmäinen erä ei näyttänyt maistuvan, mutta toisella kertaa lampaat jo söivät innolla. Jauhopussit, myslit, puurohiutaleet ja jopa pastat kaapeista löysivät tiensä taikinatiinun kautta parempiin suihin.

Lampaille voi antaa kuivaa leipää. Ei vähänkään homeista. Eikä siis tuoretta. Jos heittelee vähän aidasta kauemmaksi, saavat kaikki eikä lampaat innoissaan tule aidan läpi tutustumaan tarkemmin. Sinuun ja vapauteen.Saara liikkui lammastarhassa reippaasti lammasfarmarin askelin. Ikean kassista leipää heitellen. Saara on lammasfarmari, youtubesta ja virtuaalimaailmasta oppinut. Melkein ammattilainen.

Katso lampaita aidan takaa. Älä mene hakaaan.


Paimenet, paimenentaja ja paimennettava samasa kuvassa. Paimentaja on kuvassa alhaalla oikealla. Se luulee olevansa lammas.

Lampaat ovat kohtuullisesti tottuneita koiriin. Paimenkoirin. Älä päästä kuitenkaan innokasta koiraasi paimeneen. Hihnassa on hyvä tutustua aidan takaa. Jos haluat kokeilla koiraasi haassa, tehdään se yhdessä.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti